Archive for September, 2009

Achilles ( Greek Hero )

troy-560Real Name: Achilles

Identity/Class: Human, Demi-god

Occupation: Prince of Phthia, Warrior

Affiliations: Agamemnon, Chiron, Menelaus, Myrmidons, Odysseus, (former) Diomedes, Pandarus

Enemies: Cycnus, Hector, Helen of Troy, Mikaboshi, Paris, Penthesileia, Pluto, the Trojans, (former) Agamemnon

Known Relatives: Peleus (father), Thetis (mother), Neoptolemus (son by Deidameia, alias Pyrrhus), Telamon (uncle), Ajax The Great (cousin), Aeacus, Nereus (grandfathers), Endeis, Doris (grandmothers); Polyxena (wife), Caistrus (son by Penthesilia), Zeus (great-grandfather)

Aliases: None

Base of Operations: Phthia (now part of Modern Greece)
Troy (now part of Modern Turkey)

First Appearance: Thor Annual#8 (November, 1979)

Powers/Abilities: Achilles possibly possessed exceptional strength, stamina, and resistance to injury due to his semi-divine birth. He was stronger, faster, and more inexhaustible than most human beings, but not to a superhuman degree. He was also invulnerable with the exception for his ankles, which lacked the godly enhancements of his physical stamina. He could not be harmed by any means, but a wound in his ankles could prove certain death. He was also a particularly ruthless warrior with a sword and in unarmed combat, and he could show particularly brutal tactics when heightened by a warriors’ rage. He carried a sword and wore armor forged by the god Hephaestus.

History: (Greek Legend)- Achilles was the son of King Peleus of Phthia and the minor sea-goddess, Thetis. The Titaness Themis predicted that any son of Thetis would live to oppose his father, and Zeus and Neptune quickly married her off to Zeus’ grandson, Peleus. During the wedding, the goddess Discord (later to be known as Bellona) became angry that she had not been invited and tossed into the gathering an apple that had been inscribed “For The Fairest.” Venus, Hera and Athena immediately tried to claim it in a series of events that triggered the Trojan War.

Thetis desired her son Achilles to be an immortal and dipped him into the waters of the River Styx and then began to burn off his mortality, but since his ankles remained covered by her hands during the ritual, that part of him remained mortal. Surprised by Peleus, she abandoned him and took Achilles to be raised by the centaur Chiron. As a pupil, Achilles became friends with Patroclus.

Thetis, however, knew of the Trojan War growing to be inevitable and hid Achilles as a female among the daughters of King Lycomedes of Scyros. One of the daughters, Deidameia, however, must have discovered the ruse because she gave birth to his son, Pyrrhus, later be known as Neoptolemus. Odysseus of Ithaca came looking for Achilles since he knew he would need his help in the war. He dragged in a cart of weapons and dresses, and Achilles remained true to his personality and took a sword to admire which revealed his identity to all concerned.

Trying to stop her son from entering war with the Trojans, Thetis warned he was destined for a long life in Phthia or a short glory at Troy. He decided to go for the glory as she further warned him not to be the first to raise a sword or to draw upon King Tenes of Tenedos, because as Tenese was a son of Apollo, Apollo would be sure to avenge him While Achilles was sure not to be the first to storm the beaches of Troy or to raise a sword, he killed King Tenes almost immediately. He was also pitted against Cycnus, the son of Poseidon, who was invulnerable to weapons, and managed to strangle him on his helmet

In the early months of the war, Achilles seized for himself a concubine as a spoil of war, but the King Agamemnon seized her for himself in order to keep Achilles’ mind centered on the war. Achilles, meanwhile, withdrew from the war entirely as the Trojans pummeled the Greeks.

(Thor Annual#8/Greek Legend)- The Asgardian god Thor was thrust back in time through caverns under his native Asgard. Entering the time of the war, he befriended the Dardanian prince Aeneas and helped him to push back the Greeks. Patroclus asked Achilles to wear his armor to confront this newcomer and the Trojans. Mistaken for Achilles, Patroclus was killed by Hector, one of the Trojan leaders. To avenge Patroclus, Achilles forgot his feud with Agamemnon and took up a new sword and armor to kill Hector. Dragging the prince’s corpse behind his chariot as a prize of war, he was soon approached by King Priam under a mission of mercy, who was claiming his son’s body to be given a hero’s funeral, a vow Achilles could not refuse. He also tried to ask Priam for the hand of his daughter Polyxena in marriage, but Priam refused him.

(Greek Legend)- Priam, meanwhile, contacted the Amazons as allies against the Greeks. Achilles noticed among them the Amazons Penthesilia and met her in battle. As she impressed him with her reputation, Achilles fell in love with her, and she reportedly gave him a son named Caistrus.

Achilles was soon thereafter killed by Paris whose arrow was guided by Apollo to Achilles’ ankle in order to avenge his son, Tenes. His armor was given to Odysseus and his ashes were mixed with that of Patroclus. To replace him, Odysseus brought Achilles’ own son, Neoptolemus, who was now a young man, into the war.

(Thor Annual#8/Greek Legend)- Odysseus meanwhile used cunning deceit inspired by Loki, who had traveled to this time with Thor, to gain entrance into Troy. Smuggling himself inside the city within a great horse, Odysseus opened the gates and allowed the Greeks to enter and burn the city to the ground. In the aftermath, Achilles’s ghost appeared and asked that Priam’s daughter Polyxena be sacrificed on his tomb so that they could be together in the afterlife. They were allegedly then married in the Underworld. Achilles’ ghost also visited Odysseus when he traveled near the Underworld, to seek guidance in his return home.

(Ares#1) – During a battle with Pluto, Achilles joined the great heroes of Earthly legend in fighting alongside the Olympians.

(Ares#2) – When Olympus was invaded by the Japanese demons led by Mikaboshi, Zeus sent Achilles to led their armies. Achilles faced Mikaboshi, but suffered a terrible wound to his face that would not heal. Wanting to bring Ares into the battle, Achilles had the Myrmidons guard his son Alex Aaron in Olympus while he journeyed to Earth with two Myrmidons to enlist Ares. Ares was surprised by Achilles’ injured face, and complimented him on it, as it had improved his “womanly looks.” When they returned to Olympus, they found all but one Myrmidon slain, and Alex had been kidnapped by Mikaboshi. Ares joined Achilles in battling Mikaboshi’s forces.

(Ares#3-5) – Achilles remained ever-faithful by Ares’ side as he led the Olympians into battle to destroy Mikaboshi and rescue his son. Ultimately, with the aid of gods from the east, they triumphed, although Zeus was seemingly slain in the battle.

Comments: Adapted by Roy Thomas, John Buscema and Tony DeZuniga.

According to the myth, Achilles was nine years old when he was hidden as a girl and fifteen when he was called into war. Since the war lasted ten years, he was twenty-five when he died and had been born in 1208 BC. If he conceived his son Neoptolemus when he was thirteen, then Neoptolemus was thirteen himself when he was called into war. From these dates, and a lot of dead reckoning, it is possible to date pretty much all the events in Greek and Roman myth by using the lengths of relative kings in power as a guide and working backward on a family tree of the kings of Ancient Greece.

The term, “Greeks” is topical since that term would not exist in the area for at least another thousand years.

The Greeks buried many of the casualties of the Trojan War on White Island near the mouth of the Danube in modern Romania. Legends have it that their ghosts were seen there as late as the Fifth Century AD.

by Will U and Prime Eternal

CLARIFICATIONS:
Achilles is not to be confused with:

* Achilles of the Pantheon, @ Incredible Hulk II#379

Images taken from:
Thor Annual#8, page 9, panel 3
Thor Annual#8, page 42, panel 5
Thor Annual#8, page 43, panel 1
Thor Annual#8 (November, 1979) – Roy Thomas (writer/editor), John Buscema (pencils), Tony DeZuniga (inks)
Ares#1-5 (March-July, 2006) – Michael Avon Oeming (writer), Travel Foreman (penciler), Derek Fridolfs (inker), Warren Simons (editor)

Last updated: 07/10/06

Any Additions/Corrections? please let me know.

Non-Marvel Copyright info
All other characters mentioned or pictured are ™ and © 1941-2099 Marvel Characters, Inc. All Rights Reserved. If you like this stuff, you should check out the real thing!
Please visit The Marvel Official Site at: http://www.marvel.com

source : http://www.marvunapp.com/Appendix/achilles.htm

Apakah Hidup itu Sama Seperti Main Game ?

FunPhotoBox_051558rwmfmsBermain game…! kita semua kayaknya sering bermain game, game sering dimainkan oleh anak –anak sampai orang dewasa tergantung tingkatannya. Game juga dapat dijadikan hoby. Kalau kita melihat di mall, game – game yang tersedia disana masih ramai diminati masyarakat, kadang ada beberapa orang yang rela menghabiskan kocek dan waktu mereka untuk sebuah game.

Terus apa imbalan dari bermain game ? , kebanyakan dari mereka bilang “ seru “, dan ada yang bilang karena merupakan permainan yang menyenangkan .

Dari beberapa pendapat yang sering muncul dari banyak pemain game, game dikatakan seru bila game tersebut memiliki tantangan, semakin sulit tantangan dalam permainan game tersebut, semakin seru dan semakin penasaran untuk memainkannya.

Jika game tersebut mudah, dan kita sering menang dalam game tersebut kayaknya game itu tidak akan seru dan mungkin tidak akan laku di pasaran. Tentunya kita tau game yang banyak digemari para gamer adalah game yang seru dan sulit bagi kita memainkannya. Itulah tantangan – tantangan yang membuat game itu semakin seru.

Apakah hidup itu sama dengan bermain GAME….!

Saya jawab Mirip !

Why…?

Kenapa saya bilang mirip…! Dalam game banyak sekali rintangan – rintangan yang menjadikan kita sulit untuk menang, banyak level-level yang membuat kita sulit untuk mencapai puncak finish. Dan kurasa dalam hiduppun kayaknya juga begitu banyak masalah sulit yang sering kita hadapi. Banyak masalah ini dan itu yang membuat kita terhambat untuk mencapai suatu kesuksesan yang kita inginkan . Itu adalah game,… sobat…..

…Jika kita salah bermain game kita akan kalah terus dan kita tidak akan tau kelanjutan kesuksesan kita.

Saya bilang “mirip” antara hidup dan bermain game, dan saya tidak bilang “sama” karena game dalam hidup bukannlah sebuah pilihan, game dalam menjalani hidup harus kita terima mau atau tidak mau, untuk itu kenapa kita harus bersekolah dari TK sampai SMU dan bahkan perguruan tinggi, tujuannya adalah agar kita bisa memainkan game dengan benar nantinya, agar kita bisa mencapai finish kesuksesan dalam bermain game tersebut, jika kita kalah dalam bermain game karena tidak tau strategi atau alasan – alasan lain kita akan malah terpuruk di level – level rendah tanpa bisa mencapai tingkat level yang tinggi.

Strategi – strategi itulah yang harus kita tau dalam bermain game atau menjalani game kehidupan agar kita sukses.

Dalam menjalankan sebuah strategi kadang kita terpaku pada yang itu – itu saja sehingga apabila strategi tersebut gagal kita frustasi lalu putus asa.

Bro lakukan strategi yang lain yang lebih menguntungkan …

Jika cara yang lama tidak menghasilkan apa – apa berarti cara kita salah, kita mulai lagi cara lain yang menurut kamu lebih benar…

Trial and Error, Trial and Error,……………

lakukan sampai kita mendapat apa yang kita idamkan.

So janganlah menganggap masalah itu terlalu serius, dan pilunya lagi kita putus asa dalam menjalaninya, ……Karena kita belum tau bahwa hidup sebenarnya adalah

SEBUAH PERMAINAN BESAR….

Dalam permainan kalau kalah, ya restart lagi dong dan mulai lagi dengan strategi yang baru…

Klu Game itu mudah ya ga seru…….

Bukankah hidup kita akan lebih menarik dan sangat membanggakan jika kita mampu menyelesaikan sebuah permasalah yang besar….

Hmmm……klu sekarang saya suka bermain game he…he…
So, jangan terlalu serius menghadapi game kehidupan.

Sun Achilleus

Perjuangan Memang Butuh Pengorbanan, Benarkah…?

pengorbananEntah dari mana paradigma konyol itu masih berlaku sampai sekarang. Seakan – akan untuk mencapai sesuatu yang kita inginkan KITA HARUS BERJUANG…., KITA BUTUH PENGORBANAN,…..

Hal tersebut sangat mengingatkan kita pada perjuangan Indonesia melawan penjajahan BELANDA, “Peraaang kita harus MERDEKA, MERDEKA, dan MERDEKA…….!!!” Kita teringat dengan peperangan, hati kita seolah terbakar…

Sungguh sangat mengerikan sekali.

Berkorban cenderung berefek pada menyakiti diri atau merugikan diri sendiri, baik riil maupun non riil, dengan harapan apa yang kita cita – citakan tercapai dan juga dengan kata BERKORBAN tersebut seolah – olah kita akan mendapatlkan apa yang kita mau dengan cara tersebut, dan sudah tidak ada cara lain lagi untuk mencapai sesuatu dengan cara berkorban tersebut.

Mari kita teliti sebentar..

“ PERJUANGAN MEMANG BUTUH PENGORBANAN “

Kata BERJUANG, dalam kata ini kita seolah –olah ngotot, bagaimanapun caranya sesuatu yang kita ingini harus tercapai, berjuang untuk menang berarti Ngotot untuk menang, “bagaimanapun dan apapun saya harus menang ? “

Sehingga sangat cenderung tergesa – gesa, penuh emosi, dan mata seolah rabun yang mengakibatkan gelombang otak naik menuju posisi beta. ……..Ingat Bung …….para ahli dalam hal otak mengemukakan hasil risetnya bahwa seseorang akan cenderung mudah terkena serangan penyakit jika posisi gelombang otak terjadi pada tahap ini ( tingkat stress ) sehingga pikiran kita tidak jernih lagi dan malahan berfikir sembrono yang mengakibatkan justru kita akan jauh dari harapan yang kita inginkan.

“Terlalu serius lo, nanti cepat tua”

Ditambah lagi dengan

Kata BERKORBAN, huhhh klop banget rasanya untuk menyempurnakan tingkat kesetresan kita, sehingga Jika Kita sudah BERJUANG dan BERKORBAN, kalau tidak berhasil…..hmmm anda sudah bisa menerkanya…

Apa yang anda terka ….? Kata kata berikut …

“ Bangsat, aku sudah berkorban nih, panas, hujan, sudah aku lalui, semuanya sudah aku korbankan, tapi aku belum mendapatkan apa –apa…? Aku Harus berkorban apa lagi….. “

“ Mungkin takdir ya, kayaknya aku harus berSABAR nih…..”

Ketika perjuangan yang disertai dengan pengorbanan itu gagal, kita cenderung menyalahkan…!

“Mungkin takdir kali ya..?”
“Mungkin belum jodohnya kali ..?”
“Mungkin pengorbananku kurang …?”

kemudian kita hibur diri kita dengan kata

“Sabaaaaar………jangan marah….!!!” saya yakin dalam hati pasti anda sangat kecewa.

Anggukkan kepala anda jika apa yang sudah saya utarakan itu tidak salah.
Dan ajukan sebuah komentar jika anda masih belum puas dengan apa yang sudah saya jabarkan.

WHY YOU SO SERIOUSLY, sobat , bung ,atau siapalah …

Banyak jalan menuju Roma…, Itu yang menurut saya pribadi paradigma peribahasa yang benar .

Banyak orang – orang sukses justru karena melakukan dengan pelan –pelan, santai, relax and Not so seriously.

Karena dengan santai kita bisa berfikir dengan jernih, bersih dan tidak tergesa – gesa.

Dengan santai pula kita bisa terlihat ramah, baik, dan mungkin terlihat sangat sopan sekali, sehingga ketika orang lain bertemu kita, orang tersebut cenderung merasa aman, tenang, mungkin nantinya akan menjalin sebuah kerjasama dengan anda.

Tapi kalau Kita ngotot,……. Udahlah tebak sendiri deh hasilnya kayak apa…

So, kesimpulannya rubahlah paradigma – paradigma yang salah dalam masyarakat, berilah / ajarkanlah pola pikir yang benar kepada masyarakat, entah itu teman kita, keluarga kita, anak asuh kita dan semua orang yang kita kenal maupun tidak kita kenal. Agar mereka tidak mengalami kepahitan akibat pola pikir yang keliru .

Jika anda tidak setuju …….. saya persilahkan anda berkomentar…….sehingga nanti kita bisa mendiskusikannya lagi….

Mantan orang serius,

Limazboy

Memasuki Era Transformasi Baru

a glossy guyTamparan keras dari Sins, Kis dan Yuki mambuat diriku harus benar – benar siap memasuki era baru yang benar – benar jauh dari konsep / paradigma yang selama ini telah mendarah daging dalam tubuhku.

“Glossy “ itulah kata yang harus aku terapkan dalam Era baru yang baru aku mulai.

‘Glossy’ [baca: glosi] itu? Tidak lebih dari sikap seorang pria yang membuat dirinya layak mendapatkan apa yang dia inginkan dengan cara memaksimalkan setiap nilai internal dan potensi kualitas yang dia miliki sebagai seorang pria yang sesungguhnya. Dengan kata lain, seorang pria yang berkualitas tinggi. ( Hitman System )

Meskipun masih lemah untuk menghadapinya tapi aku harus siap melatih diri menerapkan konsep – konsep / paradigma yang benar dalam realita kehidupan.

Racun- racun Lossy yang telah menyatu dalam jiwa ini harus KELUAR dan benar –benar keluar.

‘Lossy’ [baca: losi] mengacu pada sikap seorang pria yang berangkat dari paradigma bahwa dirinya tidak memiliki cukup kualitas untuk LAYAK mendapatkan apa yang dia inginkan. ( Hitman System )

AKU akan selalu menganalisa diriku apa masih ada racun tersebut dalam diriku. Kalau masih ada KELUARKAN dan HARUS KELUAR bagaimanapun caranya…

Sikap cengaeng, NGAREP, dan sikap – sikap Lossy lainnya HARUS musnah dalam aliran darahku,

Ingat sekali lagi AKU HARUS KELUARKAN RACUN – RACUN LOSSY-Ku……………………

Why I Fear to communicate with Womens, Now I don`t Fear….
“ Because I know they need me “ that`s My Paradigm

Dan Kenapa saya harus takut menghadapi orang – orang yang hanya terlihat menakutkan dari tampangnya saja, Dia bukan apa – apa bro dia manusia biasa kenapa harus takut menghadapinya.

Kadang dari kita termasuk saya sendiri sering termanipulasi oleh penampilan- penampilan seseorang sehingga muncullah pemikiran –pemikiran diotak yang selalu menghambat kita untuk melakukan sesuatu yang seharusnya memang perlu dilakukan.

I am Born to be A NEW Guy, A Glossy Guy

I`m born With A New Glossy Name “SUN ACHILLEUS”

A Glossy Guys was BORN

Transformasi ke Paradigma baru menjadi seorang Pejantan yang mempunyai Frame seorang Leadership sejati

Be A Alpha Male with Leadership Caracter.

Upgrade…., Transformation ……to be A Glossy Guy

A new Glossy Guys

Sun Achilleus / Limazboy